21 Johannes-Montini-huis tot kinderdagverblijf

kiosk

 

 

Het Johannes-Montini-Haus, het gemeentehuis van de katholieke kerk in Blaubeuren is te groot voor de huidige kerkgemeente en hierbij komt dat de bouwsubstantie een opknapbeurt nodig heeft. De bestaande verlaagde tuinen worden uitgebreid, de gevelelementen worden met grote glazen elementen vernieuwd en de onderste verdieping krijgt een eigen toegang vanuit het achtergelegen parkeerterrein. In het interieur worden de ruimten nieuw ingedeeld rond een centrale ruimte met licht en toegang naar het verlaagd buitenspelgebied.

Opdrachtgever:

Katholieke gemeente Johannes-Montini

Locatie:

Karlstra├če, Blaubeuren, Duitsland

Programma:

Herstructurering van de onderste verdieping van het gemeentehuis tot kinderdagverblijf

Tijd:

2013

Rol:

Architect in opdracht van Architecturbuero Gebhardt

Rol:

Ontwerp