17 Studie: kinderdagverblijf

kiosk

 

 

 

Als gevolg van een nieuwe wet in Duitsland moet iedere gemeente in september 2013 voldoende kinderopvangplekken hebben voor kinderen onder de 3 jaar. De gemeente Blaubeuren wil in Seißen en in Blaubeuren de bestaande kindergärten uitbreiden.

Seißen

De gemeentelijke kindergarten staat naast de kerkelijke kindergarten. In de studie worden verschillende opties ontwerptechnisch getest als de twee gebouwen tot een kindergarten incl. kinderopvang uitgebreid worden. De bouwsubstantie van het kerkelijke gebouw is niet goed onderhouden, waardoor zelfs een optie ingediend wordt het gebouw te slopen en rond het bestaande gemeentelijke gebouw nieuwe groepsruimtes te organiseren.

Blaubeuren

De bestaande kindergarten in Blaubeuren bestaat uit twee groepen, die een gymzaal missen. Het extra programma van de gymzaal kan als tussengebied tussen kindergarten en kinderopvang functioneren, zodat beide groepen hiervan gebruik kunnen maken. De versie met een gebouw van twee verdiepingen heeft als voordeel dat de gemeentelijke grond het minst in beslag genomen wordt en de kinderen onder de drie jaar een beveiligd dakterras ter beschikking hebben.

 

Opdrachtgever:

Gemeente Blaubeuren

Programma:

Uitbreiding Seißen: 2 groepen 3-, eetruimte, keuken, slaapruimtes

Uitbreiding Blaubeuren: 1 groep 3+, 2 groepen 3-, gymzaal, eetruimte, keuken, slaapruimtes

Tijd:

2012

Rol:

Architect in opdracht van Architekturbuero Gebhardt

Status:

Studie