12 Nieuwbouw groot woonhuis

kiosk

 

 

In het bergachtige gebied van de ‘Schwäbische Alb’, aan de rand van een industrieel gebied langs een rotswand ontwerpt UMAA in opdracht van Architektenbuero Gebhardt een groot woonhuis met plek voor 4 auto’s, een wijnkelder, een fitnessverdieping, een woning, een grote tuin en een afzonderlijk appartement.

Ontwerp 1 bestaat uit vijf verdiepingen. De garage, de kelder verdwijnen in een meer gesloten uit de rots komend volumen. De fitnesverdieping is een transparante verdieping waaorp een witte moderne woonverdieping ligt.

Ontwerp 2 is letterlijk in de rots gebouwd. De fitnesverdieping verdwijnt half in de rots, zodat op de rots twee woonverdiepingen verschoven tegenover elkaar liggen. De uiteinden bestaan uit ieder een glazen gevel met uitzicht op het stadje.

De woonverdieping is niet ingedeeld in ruimtes maar in zones, zodat de verdieping aangenaam is om hier alleen te gaan wonen of met 300 mensen een feest te vieren. De tuin en ook het de fitnesverdieping lopen als eigen ruimte vloeiend over in de woonverdieping, het wonen wordt tot een landschap langs de rotswand.

Realiseert is een combinatie uit ontwerp 1 en ontwerp 2. De twee woonverdiepingen zijn met een witte plaat verkleed en heeft een verdiepingshoge glaswand in richting Ulm. De fitnesverdieping zit half in de rots en is met een donkere stuklaag naast grote glazen puien uitgevoerd. De zonnenterrase voor het zwembad is met een trap verbonden met de beschermde tuin. De parkgarage en een bureauverdieping zijn met wijernde betonnen wanden in de rots geduwd.

 

Opdrachtgever:

Windeisen

Locatie:

Ulm, Duitsland

Programma:

Nieuwbouw groot woonhuis met zwembad

Tijd:

2010 t/m 2013

Rol:

Ontwerper in opdracht van Architecturbuero Gebhardt

Team:

Ute Brinkmeier, Martijn Huting, Markus Gebhardt